Doelstelling

De stichting richt zich op gelijkgestemde ouderen, bijvoorbeeld ouderen die samen willen wonen en dezelfde referenties delen. Voorafgaand aan de toelating van een bewoner wordt aandacht besteed aan kernwaarden van de instelling. De appartementen worden door de familie van de bewoner ingericht: door de eigen stoel, schilderijen, foto’s en spirituele gadgets is de woonomgeving herkenbaar en vertrouwd. U kunt dit ook aan ons overlaten.

Strategie

Om de missie uit te voeren, zijn enkele factoren van belang:

  • Werken vanuit kleinschalige groepen.
  • Het verlenen van zorg en het organiseren van c.q. participeren in een keten van zorg waarin een goede samenhangende zorg van mensen met een geriatrische aandoening noodzakelijk is.
  • Samenwerking zoeken met gespecialiseerde (netwerk) partners. Door samen te werken en te netwerken kun je doelstellingen behalen onder het motto “doen waar je goed in bent, iemand anders laten doen waar zij goed in zijn en samen de bewoners bedienen waar behoefte aan is”.
  • De keten van zorg bestaat uit eigen verzorgend personeel van de stichting aangevuld met de expertise van huisartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen, wijkteams, casemanagers waarbij de bewoners effectief begeleid en verpleegd worden en, wanneer nodig, aanvullend behandeld worden.
  • Laagdrempelig blijven door aan te sluiten bij de bewoner en de medewerker.
  • Gebruik te maken van nieuwe ontwikkelingen in “de markt” (domotica).
  • Een marketing en PR die duidelijke en dicht bij de achtergrond van de bewoners blijven.
  • Medewerkers zijn rechtstreeks voor de partners en mantelzorgers bereikbaar zonder dat dit via een secretariaat verloopt.
Kernwaarden

Stichting Indra ‘doet het anders’ dan de gevestigde zorginstellingen. De kernwaarden van de Stichting Indra zijn:

  • Menswaardigheid: ieder mens is uniek.
  • Zelfstandigheid: ouderen bepalen wanneer en hoe vaak zij gedoucht willen worden, wanneer zij opstaan en naar bed gaan, wat en hoe zij willen eten, wie en wanneer zij bezoek ontvangen.
  • Spiritualiteit: respectvol omgaan met de beleving van de spirituele en culturele uitingen.
  • Persoonlijke aandacht ven oprechte interesse voor de bewoner.
  • Aandacht voor de Hindoestaanse achtergrond van de bewoners.
Bij stichting Indra hebben (dementerende) ouderen de mogelijkheid om in een zo normaal mogelijke woonomgeving te wonen.

Er wordt in groepen van acht bewoners samen gekookt, gegeten en de activiteiten vinden plaats in de woonkamer. De ouderen kunnen hun vertrouwde leven voortzetten. De nadruk ligt op de extended family en op een goede kwaliteit van leven: een mooie woning waar ouderen zich in herkennen, lekker eten, lieve betrokken medewerkers, persoonlijke aandacht, rust. De reguliere verzorgingshuizen bieden nauwelijks of geen referenteis aan ouderen met een migratieachtergrond, zoals herkenbaarheid van de taal, cultuur, herkenbaarheid van de woonomgeving, beleving van culturele activiteiten zoals: phagua, divali, Ramadan, suikerfeest. Zij voelen zich nog eenzamer in een vreemde omgeving dan alleen thuis zitten zonder zorg en aandacht. Ook zijn deze ouderen niet gelukkig met de traditionele grootschalige voorzieningen: hectisch, geen tijd voor persoonlijke aandacht, weinig privacy, akelige sfeer, weinig vrijheid, geen idee door waar het eten vandaan komt.

Menswaardigheid: ieder mens is uniek.

We bieden als specialist Thuiszorg ondersteuning op maat
en vullen dit eventueel aan met noodzakelijke overige diensten.